UPDATE BRAND

24 november 2020 16:45


We zijn nu ruim een week na de brand. Er is sinds vorige week woensdagnacht veel gebeurd en de focus ligt op het zo snel mogelijk gebruiksklaar krijgen van kleedkamers 3 t/m 6. Inmiddels is de verlichting alweer gerepareerd, wat betekent dat er komende week kan worden getraind (uiteraard binnen de coronaregels) op onze velden op ‘t Veer. Het gebruiksklaar maken van de kleedkamers 3 t/m 6 vraagt meer tijd. Mede omdat er in een kleedkamer (in beperkte mate) asbest in het plafond zit. Even een schets van de huidige stand van zaken.

Geen vervolgonderzoek meer naar oorzaak 

Na het onderzoek door de expert vorige week heeft contact plaatsgevonden tussen de brandweer, politie en de expert. Bij gebrek aan concrete aanwijzingen sluiten zij opzet nu uit. Er zal geen nader onderzoek meer plaatsvinden. 

 

Verzekering geeft groen licht

De gesprekken met de verzekeraar zijn goed verlopen. Begin van de week hebben we van de verzekeraar gehoord dat we vervolgstappen kunnen zetten. Dit betekent dat de focus vanaf dat moment volledig kwam te liggen op het herstel van de schade.

 

Direct aan de slag

Vanaf begin deze week is Dolmans, een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf, de plafonds en kleedkamers aan het schoonmaken. Door een asbestplaat in één van de kleedkamers kunnen zij nog geen nieuwe plafondplaten plaatsen. Zodra deze plaat is verwijderd zal Dolmans zijn werkzaamheden afronden. Hiervoor is echter wel een sloopvergunning vereist (zie onder). 

Ook onze hoofdsponsor Van der Ven is volop voor ons bezig. Er is inmiddels weer water in onze kantine. De verlichting op de velden heeft nu bij hun prioriteit. Daarna zal Van der Ven een noodvoorziening plaatsen voor elektra, water en cv-installatie voor de kleedkamers 3 t/m 6. Streven is om in december de kleedkamers weer volledig gebruiksklaar te hebben.  

1.jpg

Sloopvergunning aangevraagd

Het deel van de kleedkameraccommodatie dat het zwaarst is getroffen zal worden gesloopt. Dit is het deel vanaf de verzorgingsruimte t/m het scheidsrechtershok. De sloopvergunning is van de week aangevraagd. Streven is om nog dit jaar met de sloop te starten.  

 

Veel steun!

De ondersteuning en betrokkenheid van de leden (jong en oud), bewoners en voetbalverenigingen uit de regio is hartverwarmend. Enkele voorbeelden van acties die op touw zijn/worden gezet:

▪ Spaarpotjes bij ondernemers

▪ Flessen ophalen

▪ Oliebollenverkoop door hengelsportzaak op 12 december

▪ Verkoop borrelboxen op 19 december en Bourgondische benefietavonden (eten en drinken) op 20 en 21 april door nieuwe exploitanten Huis Brakel

▪ Een groepsapp “BZC ’14 Samen Sterk” waar inmiddels maar liefst 37 leden hun hulp voor allerlei kusjes hebben aangeboden (aanmeldingen zijn nog steeds welkom)

▪ Digitale Kerstdraai vanuit kantine in Brakel

▪ Sponsorloop januari/februari volgend jaar 

In één woord: top!

 

Gesprekken met gemeente lopen

Ook de gemeente toont betrokkenheid en denkt constructief mee. Met hen zijn gesprekken gevoerd. Binnenkort vindt een vervolggesprek plaats. Dan hopen we ook meer te kunnen melden over de voortgang rond het MFA en de wijze waarop de gemeente ons ondersteunt om de komende jaren te overbruggen.

 

BZC ‘14 volop in het nieuws  

De brand heeft ook veel media-aandacht getrokken. Onze voorzitter was afgelopen week nog te horen op OK FM. Hier kunt u het interview terugluisteren.

Radiofragment OK FM

Tot zover onze update. Aarzel niet om contact op nemen als je vragen of suggesties hebt. Samen staan we sterker.

 

Met sportieve groet,

Her bestuur

2.jpg

 

3.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!