DIT VOORJAAR TERRAS BIJ VOETBALVERENIGING BZC ’14!

14 februari 2021 20:45


Zoals elke voetbalvereniging heeft BZC’14 (Brakel Zuilichem Combinatie) het op dit moment niet makkelijk. Door de sluiting van de kantines i.v.m. de coronacrises en de grote brand waarbij een gedeelte van het complex is vergaan komen er minder inkomsten binnen en moeten er extra uitgaven worden gedaan. Er zijn prachtige initiatieven ontstaan waarmee geld voor de club is ingezameld. Geweldig en dat help ons deze lastige periode door te komen.
Deze ontwikkelingen hebben ook ons (bestuurs)lid Anne-Marije Edelman aan het denken gezet. Vooral op welke wijze de vereniging meer zelfredzaam kan worden door structureel zelf extra inkomsten te genereren. Vanuit die gedachtegang is in overleg met het bestuur, de dorpsraad en de gemeente dit initiatief ontstaan. Anne-Marije zal dit initiatief verder uit gaan voeren.

Doelstellingen
1. Horeca blijft ondergeschikt aan de doelstelling van de voetbalvereniging 

2. Extra inkomsten genereren voor de voetbalvereniging 

3. Optimaal gebruik maken van de bestemming  

4. De leefbaarheid van het dorp Brakel en omliggende dorpen verbeteren 

5. Stage- en leerwerkplekken creëren voor jongeren 

6. Toerisme en recreatie stimuleren 

7. Samenwerken met lokale ondernemers en elkaar versterken

Initiatief 

Er wordt een functioneel terras ingericht voor inwoners en passanten. De gasten kunnen aan het water in het weekend genieten van een eenvoudige kaart. De planning is om per 1 april 2021 (uiteraard als de corona-maatregelen dit toelaten) te openen.

Voor dit initiatief wordt gebruik gemaakt van de voor- (Waalkant) en zijzijde van de kantine. Dit gedeelte wordt nooit gebruikt tijdens openstelling van de kantine. In de rondingen die het gebouw typeren worden aan de voorzijde twee loungehoeken gecreëerd en aan de zijzijde (picknick)tafels geplaatst. 

NB: indien het terras op zondag open is wordt rekening gehouden met de christelijke identiteit van het dorp

Samenwerking
Het bestuur juicht de doelen van het initiatief van harte toe en wil het ondernemerschap van Anne graag ondersteunen. Daarnaast is dit initiatief al besproken met de gemeente Zaltbommel, de exploitanten van Huis Brakel en de dorpsraad. Alle partijen zijn enthousiast en willen meedenken om dit tot een succes te maken en elkaar hierin te versterken. 

Tip: voor alle info over dit initiatief volg op Instagram bytveer 

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!