'T VEER ONDERGAAT FORSE OPKNAPBEURT

12 mei 2021 22:00


Afgelopen maanden is intensief met de gemeente gesproken over het uit de brand helpen van onze vereniging, de multifunctionele accommodatie (MFA) en de overbruggingsperiode richting ons nieuwe onderkomen. Dit heeft ertoe geleid dat het college van B&W van de gemeente de raad nu voorstelt om ruim 9 ton te investeren in het wegwerken van het achterstallig onderhoud aan ’t Veer. Bovendien wordt de veldcapaciteit uitgebreid.

Concreet omvat het ‘herstelplan’ de volgende investeringen:
 Realiseren volwaardig wedstrijdveld op het huidige trainingsveld (deze blijft deels ook trainingsveld)
 Realiseren volwaardig extra trainingsveld aan de Veerdam
 Huidige verlichting veld 2 en trainingsveld vervangen door LED-verlichting en aanbrengen LED-verlichting nieuwe trainingsveld
 Uitbreiding kleedkamercapaciteit (2 extra kleedkamers)
 Uitbreiding parkeercapaciteit

Met het verzekeringsbedrag dat is toegekend door de verzekering kunnen we bovendien het afgebrande deel van ons kleedkamercomplex herbouwen. Tijdens de ALV van 25 mei zal de planvorming nader worden toegelicht. Concrete (verbouwings)plannen zijn er uiteraard nog niet, mede omdat we nog afhankelijk zijn van een besluit van de gemeenteraad. Wij hebben er echter alle vertrouwen in dat de politiek ons in deze lastige periode niet in de steek laat. Zeker nu ook duidelijk is geworden dat het MFA nog zeker 5 jaar op zich laat wachten. Dit MFA blijft voor ons het langetermijnperspectief waar we met de D.W. Dam van Brakelschool en Willem van Oranjeschool vol voor blijven gaan. Overigens blijft het bestuur de koppeling leggen tussen deze MFA-ontwikkeling én het eventueel op termijn beschikbaar komen van onze locaties voor nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen. Dit betekent dat ook na het opknappen van ’t Veer onze locatie aan de Meidijk actief gebruikt zal blijven worden en we ook daar indien nodig zullen blijven investeren in het regulier onderhoud.

Het bestuur

Voor meer info lees het artikel in de AD Bommelerwaard van vandaag:
https://www.ad.nl/zaltbommel/nieuwbouw-uitgesteld-scholen-en-voetbalclub-brakel-krijgen-opknapbeurt~a82d2d7b/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!