IN GESPREK MET... LENARD WEBER

29 juni 2021 17:00


Zoals eerder gemeld hebben we komend seizoen een nieuw gezicht voor de groep selectiespelers staan. Met Lenard Weber hebben we een ambitieuze jonge trainer binnen kunnen halen die het beste uit de selectie zal gaan halen. Maar wie is nu eigenlijk Lenard Weber? Hieronder stelt hij zichzelf met antwoorden op een aantal vragen wat uitgebreider voor:

- Voor de mensen die je nog niet kennen, stel jezelf eens voor:
Ik ben 36 jaar, woonachtig in Rosmalen, getrouwd met Sylvia en samen hebben we een zoontje van 9 jaar, Djayden. Als voetballer gestart bij RKJVV. Vervolgens bij BVV en OJC Rosmalen gespeeld en uiteindelijk weer teruggekeerd bij RKJVV. Op 23-jarige leeftijd ben ik uiteindelijk gestopt met voetbal en mezelf volledig gaan richten op het trainersvak. Hiermee ben ik op mijn 17e begonnen bij OJC Rosmalen. Na 4 jaar ben ik regio-coach geworden bij de KNVB. Vervolgens Hoofd Jeugdopleidingen bij FC Engelen (1 jaar), DSC Kerkdriel (8 jaar) en 4 jaar geleden gestart als hoofdtrainer bij Achilles Reek. En volgend jaar ontzettend veel zin om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van BZC 14.

- Wat doe je verder in het dagelijks leven?
In mijn dagelijkse werk ben ik docent op Praktijkschool de Rijzert de eerste 9 jaar als docent Lichamelijke opvoeding de laatste 4 jaar als theoriedocent. In mijn werk probeer ik leerlingen die anders leren (leerproblemen) en plekje in de maatschappij te geven. Ik ben al een aantal jaar docent van de maatwerkklassen. Dit zijn de leerlingen die net wat extra ondersteuning nodig hebben en dit zijn vaak de kleinere klassen op school. Naast het werk als docent ben ik actief als roostermaker voor zowel het dagrooster/ jaarrooster.

- Wat zijn je hobby’s?
In het dagelijks leven probeer ik af en toe de fitness op te zoeken. Maar de passie die ik langere tijd heb proberen te beoefenen is lekker helemaal losgaan op die boksbal. En dan met name de combinatie boksen/ kickboksen. In de zomerstop ga ik dit weer oppakken. Want de corona kilo’s mogen er wel weer af. Daarnaast train ik mijn vrije tijd het teamvan mijn zoontje op dinsdag/donderdag.
Het liefste breng ik mijn vrije tijd door met mijn gezin en gaan we in de weekenden (zondagen vanaf volgend jaar) of de vakanties lekker weg. En de stop bij een lekker restaurantje sla ik dan zeker niet over!

- Hoe zie jij je eigen toekomst?
De komende jaren wil ik me verder doorontwikkelen als trainer. De afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring mogen opdoen als hoofdtrainer en hoop bij BZC deze lijn door te trekken. In de toekomst zou ik het leuk vinden om de stap te maken naar een BVO (jeugd) of een 1e/2e klasse te maken. Verder heb ik de ambitie om de UEFA A cursus te voltooien. Dit diploma biedt dan ook weer meer mogelijkheden. Toch kijk ik momenteel van dag tot dag en zie ik wel wat er op mijn pad komt. Mijn uitgangspunt is wel altijd dat ik wil werken aan de ontwikkeling van spelers en het team. Resultaat is bij mij daarbij van ondergeschikt belang alleen is wel de basis tot een goed teamproces.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!