COLUMN VAN ONZE VOORZITTER - VRIJWILLIGERS

30 augustus 2021 15:00


Beste leden,
Afgelopen zaterdag was het zover. Eindelijk weer eens naar een wedstrijd van ons vlaggenschip kijken, dit keer thuis aan de Meidijk. Heerlijk om weer eens slap te ouwehoeren langs de lijn, elkaars vakantieavonturen aan te horen, de wereldproblemen even door te nemen en vooruit te blikken op komend seizoen. En ondertussen naar een onderhoudend oefenpotje kijken van BZC ’14-1 dat uiteindelijk een verdienstelijke 1-1 opleverde tegen derdeklasser Ameide. Hoopgevend! Maar vooral… wat hebben we dit gemist!

Corona goed doorgekomen…
Zoals ook al toegelicht tijdens de laatste (digitale) ALV van 25 mei jl. zijn we de coronaperiode goed doorgekomen. De leden en sponsoren zijn ons trouw gebleven. Dit toont nogmaals de grote betrokkenheid met de vereniging aan. Financieel staan we er naar omstandigheden goed voor. Mede door het tijdig nemen van de nodige financiële maatregelen en vooral het optimaal gebruik maken van de verschillende steunmaatregelen. Zoals bekend kregen we bovenop de corona vorig jaar november nog eens te maken met een brand. De naweeën hiervan zijn nog steeds zichtbaar, maar ook voor dit vraagstuk is onze blik allang weer gericht op de herbouw en alles wat daar mee samenhangt. Meer hierover lezen jullie binnenkort op onze website en social media. Tot slot moesten we ook nog ‘even’ een nieuwe hoofdtrainer vinden, toen begin dit jaar duidelijk werd dat onze toenmalige hoofdtrainer Ron Vlot om privé redenen moest stoppen. Met de komst van Lenard Weber en assistent-trainer Edwin van de Braak zijn we erin geslaagd trainers aan ons te binden die passen bij onze ambities en groep. Veel succes en vooral plezier heren!

..maar trekt ook een zware wissel…
Door corona zien en spreken we elkaar minder, en konden we veel minder organiseren dan we gewend waren. Zo hebben we begin dit jaar geen nieuwjaarsreceptie kunnen organiseren. Ik kan jullie verzekeren dat we dit zeker gaan inhalen en op een gepast moment onze jubilarissen in het zonnetje gaan zetten! Maar ook het elkaar ontmoeten (op en langs de velden en in beide kantines), diverse feesten, activiteiten voor de jeugd, het kaarten etc. konden geen doorgang vinden.
Uiteraard gaat dit ten koste van de onderlinge contacten en de binding met de vereniging. En net zoals veel verenigingen hebben we nu ook te maken met een coronadip. Dit komt vooral tot uiting in een fors tekort aan vrijwilligers. Of dit nu is om de kantines te bezetten, het oud papier op te halen, klussen aan de velden en gebouwen, scheidsrechters etc. De lasten kwamen al voor corona op de schouders te rusten van een steeds kleiner groepje vrijwilligers en bestuursleden. Door corona is dit proces versneld. En het water staat ons inmiddels aan de lippen!

…snel extra handjes nodig…
We hebben snel extra steun nodig, anders voorspel ik dat er nog een veel groter probleem gaat ontstaan. En een ding is zeker, als de huidige kern van vrijwilligers (en bestuursleden) het niet meer ziet zitten zijn we te laat. Bovendien worden door corona en de gevolgen van de brand komend jaar van een ieder de nodige flexibiliteit gevraagd. We hebben nu eenmaal voorlopig een beperkte kleedkamercapaciteit beschikbaar in Brakel. En de velden waren daar op sommige momenten al te vol.
Dus we vragen van een ieder een bijdrage. Bijvoorbeeld om af en toe te trainen op de drukke momenten in Zuilichem, spelers af staan aan andere elftallen om gaten te vullen (we hebben helaas al en jeugdelftal moeten terugtrekken) of een keer achter de bar te staan om zoveel mogelijk twee kantines op te kunnen open houden.

Jullie zijn de vereniging!
Ik roep jullie dan ook dringend op om het ook met elkaar hier een keer over te hebben. Met je elftal, je vrienden, je familie of anderen die de club een warm hart toedragen. Wat kan ik nu komend jaar doen voor BZC ’14, in plaats van wat kan BZC ’14 doen voor jou? We zijn geen winkel waar je zomaar als het jou even uitkomt wat producten kunt kopen. Of waar je zelf bepaalt wanneer en waar je tegen een balletje trapt. Je hebt rekening te houden met elkaar, je elftal en de clubleiding die probeert alles zo goed mogelijk voor jullie te organiseren.
Sterker nog, de vereniging bestaat uit én is van de leden. Daar hoort echter ook een verantwoordelijkheid bij! Alleen zo houden we onze vereniging bloeiend en blijven we die mooie dorpsvereniging die we nu zijn. Ik reken op jullie!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!