BZC’14 beschikt nog dit jaar aan de Veerdam over (tijdelijke) optimale accommodatie - Brakel Zuilichem Combinatie

BZC’14 beschikt nog dit jaar aan de Veerdam over (tijdelijke) optimale accommodatie

6 mei 2022 16:30


BRAKEL –Nog dit jaar kan voetbalvereniging BZC’14 over een vernieuwd sportcomplex beschikken. Er komen aan de Veerdam nieuwe kleedkamers en een extra veld. Dit om de periode tot de verhuizing naar de nieuwe accommodatie te kunnen overbruggen.

Door een brand zijn vorig jaar twee kleedkamers en bergingen verwoest. BZC’14 is een fusieclub tussen Brakel en Zuilichem. Een nieuwe multifunctionele accommodatie met voetbalvelden staat al enige tijd op de politieke kalender. Door de fusie zijn er meer teams gaan spelen op de accommodatie aan de Veerdam in Brakel. Gebruikmaken van het Zuilichem-complex kan straks niet meer omdat op de plaats van de trainingshoek en een deel van het eerste veld een rotonde wordt aangelegd. De gemeente heeft daarom besloten om in Brakel een extra veld te realiseren en geld vrij te maken om twee extra kleedkamers (boven op de afgebrande) te bouwen. BZC’14 gaat op korte termijn zo over vier velden en een trainingshoek beschikken. Aan de overzijde van de Veerdam wordt een nieuw veld gerealiseerd. Op drie velden staat straks ledverlichting.

Het voorliggende plan voorziet dus in vier nieuwe kleedkamers, een massageruimte en extra functies om het sportcomplex de komende jaren te laten functioneren. Boven komt een multifunctionele ruimte die tevens als sponsorhome kan worden gebruikt.
De ambitie is om een zeer duurzaam gebouw te gaan realiseren, waar het hergebruik uit (donor) gebouwen de ambitie is. Dit is gezien de duurzaamheidsopgave en de tijdelijkheid van de bebouwing, een logische keuze. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwbouw aan de Veerdam eind dit jaar klaar zijn.

Zodra de nieuwe multifunctionele accommodatie gereed is, waarbij ook de scholen een plek krijgen, maakt BZC’14 de overstap. Realisatie aan de Middelkampseweg is inmiddels geschiedenis. Er wordt nu gekeken naar een perceel grond aan de westkant van Brakel, waar vroeger de ijsbaan lag. Ook dat heeft tijd nodig. Bij BZC’14 wordt gedacht aan een termijn van vier tot vijf jaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!